Imprimeix

Crònica de la Diada festa Major de Sitges

Els Xiquets s'exhibeixen a Sitges

Aquesta tarda, a les 18.30h, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona, juntament amb Colla Jove de Sitges, amfitrions de la Diada, i Minyons de Terrassa, han participat a la diada castellera de la Festa Major de Sitges.

En primera ronda, els Xiquets han tornat a lluir un dos de vuit amb folre, ferm i apamat de folre, que han descarregat sense problemes amb algun canvi al nucli amb l'objectiu d'anar polint allò que calgui de cara al nou atac al dos emmanillat.

En segona ronda ha estat el torn de l'aposta forta de la tarda, el tres de nou amb folre. En aquesta cas l'estructura ha sigut plàcida fins a la carregada i, en la descarregada, tot i no perillar, s'han denotat certs nervis.

Pels matalassersla fita d'avui vers els castells de nou era quelcom més que això, era una mostra de caràcter i potencial, doncs és la primera localitat, després de Vilafranca del Penedès, on descarreguen un castell de 9 a la província de Barcelona.

En tercera ronda, els Xiquets han triat el quatre de vuit amb l'agulla, que s'ha executat amb facilitat i bones mides. Aquesta és una estructura recentment recuperada i que ara sembla que li han pres la mida. La fortalesa del pilar ajuda a que el puguin passejar a plaer.

La cirereta a la gran diada que han dut a terme els Xiquets de Tarragona ha estat el pilar de set amb folre descarregat, que, tot i tenir una baixada més treballada, ha estat completat amb molt bon encaix entre el terç i el folre.

Pel que fa a les colles acompanyant a plaça, la Jove de Sitges ha fet 5d7, id7d7, 7d7, 4d7 i vd5 i els Minyons de Terrassa, 3d9f, 5d8, 2d8f i pd7f.

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.