Imprimeix

COMUNICAT TANCAMENT LOCAL CARRER SANTA ANNA

Publicat a Notícies

 

Davant del tancament provisional del nostre local al carrer Santa Anna número 1, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona volem manifestar el següent:

- El local de la colla és un edifici municipal. Fa anys que l’entitat alerta al seu propietari del mal estat de l’immoble i l’aparició d’esquerdes que havien generat lògica inquietud i preocupació. La prioritat sempre ha estat conèixer l’estat real de l’edifici per garantir la seguretat dels castellers.

- Malgrat portar anys fent aquest advertiment, les converses amb l’Ajuntament no es van intensificar fins el 2016, quan es van detectar noves esquerdes en una de les sales, que es va haver de tancar. En els darrers mesos els contactes s’havien tornat encara més freqüents. Fruit d’això, el consistori havia adquirit el compromís de dur a terme una anàlisi estructural per tal de conèixer l’estat real de l’immoble.

- Durant la visita de tècnics municipals al local aquest dijous, en el marc dels treballs de l’esmentada anàlisi estructural, es va comprovar que una de les esquerdes ha crescut darrerament i davant d’aquesta realitat, l’Ajuntament ens va notificar que, malgrat no haver-hi un risc imminent, preventivament havíem de deixar de fer ús del local de manera immediata: ni el pati d’assaig ni les plantes superiors. Cal recordar que, abans de la decisió d’aquest dijous de clausurar la totalitat de l’immoble, una planta i mitja ja portaven tancades des d’inicis d’any.

- El consistori ens va comunicar aquest divendres que la situació del local del carrer Santa Anna pot comportar que estigui tancat almenys uns quants mesos. D’entrada mentre es determina, mitjançant l’anàlisi estructural, quin és l’estat de l’immoble, i posteriorment, un cop completat l’estudi, mentre s’allarguin les intervencions necessàries que es concloguin adients.

- Els Xiquets de Tarragona lamentem profundament aquesta situació. Intuíem que el local necessitava una intervenció urgent i duradora i temíem per tant que aquesta situació podia arribar, però no s’ha previst amb la suficient diligència ni planificació. Som en aquest sentit crítics amb l’actuació fins ara de l’Ajuntament, que n’és el principal responsable.

- La nostra principal preocupació en aquest moment és cercar un local d’assaig que reuneixi o pugui reunir amb garanties tots els requisits que necessita una colla de gamma extra, com ara xarxa i barres d’assaig, espais per a canalla, etcètera, per poder-lo utilitzar mentre s’allargui aquesta situació.

- En la reunió mantinguda aquest divendres al migdia, l’Ajuntament ens va plantejar la possibilitat de què fem servir de manera provisional el Recinte Firal durant uns dies, a l’espera de trobar una solució de caire permanent. Malgrat haver-nos portat a aquesta situació completament evitable, valorem i agraïm l’actual disposició del consistori. En qualsevol cas, reclamem una solució estable, viable i amb garanties el més aviat possible, que pugui esdevenir permanent durant tot el temps que haguem d’estar privats d’utilitzar el nostre local.

- Volem en particular fer un agraïment als responsables i tècnics municipals per l'atenció i predisposició durant aquests dos dies, així com també el seu esforç i celeritat per mirar de buscar alternatives que pal·liessin aquesta situació d'extrema gravetat a la qual ens hi hem vist abocats.

- Agraïm també les mostres públiques de suport i solidaritat que hem rebut d’altres colles castelleres, així com els oferiments que ens han fet arribar per poder fer ús de les seves instal·lacions.

- Les deficiències estructurals són les que han propiciat aquesta mesura extrema i d'urgència, però el local, a banda d'aquests problemes, feia temps que per moltes altres qüestions no s'ajustava a les necessitats d'una colla com la nostra, en termes de massa social i de dimensió castellera. Els Xiquets ja feia anys que necessitàvem, i així se li havia traslladat a l'Ajuntament, un procés d'adaptació del nostre local als temps actuals i a la colla que som, més enllà de les deficiències estructurals. Estem segurs doncs que un cop acabi tot aquest desagradable procés, els Xiquets no només tornarem a tenir un local propi amb totes les garanties de seguretat i sense cap problema estructural, com és obvi, sinó també renovat i adaptat als estàndards que, arreu, presenten els locals castellers de colles de la nostra dimensió i nivell.

- Aquesta situació és un cop dur amb la temporada ja començada i a les portes d’una diada important com Sant Jordi. Aquest contratemps, però, serà combatut amb el màxim esforç i compromís per tal de mantenir el nivell que tant els aficionats com la ciutat de Tarragona i tot el món casteller esperen d’una colla com els Xiquets de Tarragona.

Atentament,

Colla Castellers Xiquets de Tarragona

Calendari

No events found

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.