Imprimeix

Diada de Sant Magí 2016

Els Xiquets de Tarragona descarreguen per Sant Magí el segon 3d9f de la temporada mentre el 2d9fm es resisteix

La Plaça de les Cols ha rebut les quatre colles tarragonines per Sant Magí, una de les diades castelleres més esperades de l’any. Després de prop de quatre hores i sota un sol de justicia, els matalassers han descarregat el segon 3d9f de la temporada, mentre que no se n'han sortit amb un 2d9fm que han hagut de desmuntar en dues ocasions.

Seguint l’ordre d’actuació, la Colla Castellers Xiquets de Tarragona ha estrenat la diada i ho ha fet descarregant el 3d9f. La feina feta al pati del local s’ha vist a plaça en primera ronda on els de la camisa ratllada han encarat un castell seré, ferm i amb bones mides que justament ha servit per arrancar la diada amb intensitat.

Els matalassers han continuat en segona ronda amb un intent desmuntat del 2d9fm, castell que van descarregar per primer cop en aquesta mateixa plaça l’any 2014.

El primer intent desmuntat del 2d9fm ha servit per afrontar amb més rapidesa la mateixa construcció, que han repetit en tercera ronda. Tot i això, l’encaix del folre no ha donat prou seguretat i el castell ha tornat a quedar en intent desmuntat.

Ja en la quarta ronda els Xiquets han carregat el 5d8, castell que aquesta temporada encara no havien portat a plaça. La construcció s’ha trencat per dalt i no ha permès que els de la camisa ratllada descarreguessin el castell. Els Xiquets han tancat amb un pilar de 5.

El cap de colla, Josep Maria Solé, fa un balanç d’una diada difícil explicant que “hem anat de més a menys. Hem sortit a plaça amb un immillorable 3d9fm i els dos intents del 2d9fm han tocat físicament i moralment a la colla”. Solé assenyala que “els dies posteriors a Sant Magí serviran per descansar després dels dos mesos de rodatge i treball, que finalment han passat factura”. El cap de colla fa una lectura positiva i apunta que “queda molta temporada per reconduir les coses i per recuperar confiança. El millor que podem fer és començar a fer castells de 9 ben aviat”.

Resultats seguint l’ordre d’actuacions:

Xiquets de Tarragona: 3d9fd; id2d9fm; id2d9fm; 5d8c; pilar de 5

Castellers Sant Pere i Sant Pau: 2d7d; 3d8d; 4d8d; pilar de 6

Xiquets del Serrallo: 3d7ad; 5d7ad; 5d7; pilar de 5

Colla Jove dels Xiquets de Tarragona: 9d8d; 5d9fd; 3d9f; pilar de 8

Fotos: Eloisa Ruíz

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.