Imprimeix

Sant Joan

Sant Joan és per les colles de la zona tradicional l'inici del calendari d'antes. Un calendari que ha quedat engolit per l'expansió del món casteller però que té la seva lògica com a porta de l'estiu i dels mesos de més activitat i actuacions a les festes majors del nostre territori.

A Tarragona s'actua per Sant Joan ininterrompudament des del 1982 quan hi vam descarregar el 3d7, 4d7a, 3d7ps, p5 però s'ha de tenir en compte que no sempre l'actuació s'ha realitzat a la plaça de la Font. Fins a meitat de la dècada dels 90 es duia a terme a la Rambla Nova.

La millor actuació dels Xiquets de Tarragona per Sant Joan és la que vam completar el 2014 amb 2de8f, 3de9f, 4de8.

Enguany es posa en pràctica el Protocol d'actuacions castelleres de Tarragona, un document aprovat per totes les colles locals que marca per escrit tots els aspectes que rodegen una diada.

Segurament la novetat més important és la que es refereix al muntatge de les pinyes. En aquest sentit el protocol és molt clar:

La colla encarregada d'obrir diada caldrà que comenci a muntar la pinya de tal manera que a l'hora en punt se sentin les gralles del castell. A partir d'aquell moment, la següent colla a actuar ha de tenir la pinya muntada (sense tancar) mentre s'executa l'anterior, estant els components de la pinya en la seva posició. En aquest sentit, i seguint amb la dinàmica ja encetada fa anys d'agilitzar les diades, caldrà que el segon del castell comenci a pujar, tot just finalitzi el toc de castell anterior.

Us demanem doncs la màxima atenció a les senyals de la Tècnica i molta predisposició durant tota la diada tant en els moments en que enlairem els nostres castells com després. Segurament els tempos s'escurçaran i els Xiquets de Tarragona hem d'estar atents a tot plegat.

Bona Festa de Sant Joan !!!

Diada Sant Joan web

 

 

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.