Imprimeix

'La renaixença castellera a Tarragona i El Vendrell'

Publicat a Notícies

La jornada 'La renaixença castellera a Tarragona i El Vendrell' reivindica la importància del naixement de les colles del 1926

Els Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell coorganitzen la jornada 'La renaixença castellera a Tarragona i El Vendrell', que tindrà lloc el dissabte 3 de setembre en el marc dels actes del 90è aniversari del naixement d'ambdues colles.

El naixement dels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell l'any 1926 està considerat com un dels principals impulsos de la Renaixença castellera, una època de bonança en què es van recuperar els castells de 8 pisos després d'anys de forta crisi. A més, a partir d’aquell moment s’acabava el monopoli que les colles de Valls havien tingut sobre aquesta activitat durant molts anys. 90 anys després, les mateixes colles organitzen una jornada de debat per analitzar l'impacte de la creació d'aquestes entitats al llarg del temps.

La jornada es fonamenta en dues taules rodones. La primera, "La creació dels Xiquets de Tarragona i els Nens del Vendrell", moderada per l'historiador de la cultura popular Josep Bargalló, comptarà amb la participació dels historiadors castellers Pere Ferrando i Xavier Güell, el filòleg Ramon Marrugat i el músic Oriol Olivé. A la segona, "L'evolució de les colles tradicionals al llarg del temps", hi prendran part els excaps de colla dels Xiquets de Tarragona, Roger Peiró i Joan Sala i els excaps de colla dels Nens del Vendrell, Xavier Inglès i Kevin Prados. La sessió serà moderada per l'analista casteller Jordi Andreu i comptarà amb la introducció de l'antropòleg Juan Josep Pujades.

La jornada tindrà lloc al Museu d'Art Modern de Tarragona (c. Santa Anna, 3). Les inscripcions, gratuïtes, poden formalitzar-se enviant un correu electrònic abans del 30 d'agost a l'adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , especificant les dades de contacte de la persona interessada. Els participants que desitgin reservar dinar ho hauran d’especificar. El preu del dinar és de 25€ que es farà efectiu a les mateixes jornades.

Calendari

No events found

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.