Imprimeix

Presentat el programa de la setmana ‘Tarragona, ciutat de castells’

Publicat a Notícies

Aquest dilluns al matí s'ha presentat a la seu del Patronat Municipal de Turisme la programació de la "I Setmana Tarragona, ciutat de castells", que la ciutat celebrarà del 24 al 30 de juny. Es tracta "d'una nova activitat cultural d'interès turístic que neix amb la voluntat d'aconseguir notorietat i posicionament turístic de la nostra ciutat i, alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals del nostre país", com l'ha definit la regidora de Comerç i Turisme, Patricia Antón. Es tracta d'una iniciativa que vam impulsar els Xiquets de Tarragona, conjuntament amb la Colla Jove, que posteriorment vam presentar al Patronat Municipal de Turisme i a la qual s'han incorporat també les altres dues colles de la ciutat, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau.

"Tarragona, ciutat de castells", que és com es denomina la nova iniciativa, oferirà un complet programa d'activitats amb exposicions, conferències, recorreguts per les principals places castelleres de la ciutat i visites guiades als assajos de Xiquets i Colla Jove, sopars i vermuts castellers i una nova diada que esdevindrà l'acte central i que se celebrarà el dissabte 29 de juny, a la plaça del Rei, les 19h, en què actuarem els Xiquets compartint plaça amb la Jove. Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau oferiran el dimarts 25 una actuació castellera al Pla de la Seu, davant mateix de la Catedral; mentre que els Xiquets del Serrallo n'oferiran una altra en pròpia plaça, el diumenge 30 de juny, en la qual els acompanyarem els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Vilafranca.

El tret de sortida de "Tarragona, ciutat de castells" serà la tradicional diada castellera de Sant Joan, a les 19h a la plaça de la Font, amb les quatre colles castelleres de la ciutat. Un parell d'hores abans, però, s'inaugurarà la primera de les exposicions, al Pati Jaume I, que oferirà als visitants el relat gràfic "Tarragona, una història de castells". Per la seva banda, el fotògraf David Oliete inaugurarà una altra mostra amb imatges i audiovisual que, sota el títol "El cel dels castells", es podrà veure a l'Espai Turisme, al carrer Major 37.

Entre setmana, cada dia a les 11h es programarà la visita guiada "Tarragona, ciutat de castells" que recorrerà les principals places castelleres de la ciutat, alhora que s'explicaran anècdotes i històries de castells. L'activitat finalitzarà amb un vermut a la Plaça de Font.

La setmana castellera oferirà també la possibilitat de participar, a la gent que ho desitgi i s'inscrigui prèviament, als assajos dels Xiquets i de la Colla Jove, així com en les respectives escoles de castells.

D'altra banda, el president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), casteller dels Nens del Vendrell i degà de la Facultat de Dret de la URV, Alfonso González, pronunciarà el dijous 27 de juny la conferència "Els castells i el turisme", a l'Espai Turisme.

Finalment, destacar que amb l'estrena de "Tarragona, ciutat de castells" es posarà en marxa la comercialització del calendari d'assajos per als mesos d'estiu (amb visita guiada i sopar casteller opcional) amb els Xiquets i la Jove. Els dies d'assajos seran els dimarts de juliol i agost, de 20:30 a 22h, a un preu de 9€, mentre que pels menors de 12 anys serà gratuït. En el cas d'afegir un 'sopar casteller' a les visites, el preu serà de 25€ i de 15€ pels menors de 12 anys. Les visites s'oferiran en català, castellà, anglès i francès.

Programa_complet_Tarragona_ciutat_de_castells.pdf

IMG 1381ok1

Foto: Mauri / Ajuntament de Tarragona

Calendari

No events found

Horaris

Assaig general
Dimarts: de 20.30h a 22.30h
Divendres: de 22.00h a 00.00h

Assaig de canalla
Dimarts: de 19.30h a 20.30h
Divendres: de 20.30h a 21:30h


Secretaria
Dimarts: de 19:00 a 20.00h
Divendres: de 20.00h a 21.30h

medalla-plata  ortogada  Castells Patrimoni de la Humanidad - UNESCO

Patrocinadors

Estrella  Repsol  Ematsa
Diputació Tarragona  TrasguTIC

Contacte

Colla Castellers Xiquets de Tarragona
C/Santa Anna, 1, 43003 Tarragona
Tel: 977239699 

Web: www.xiquetsdetarragona.cat
Premsa:  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Colla: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.